Borůvkový koláč z listového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůLikér rybízový
    • 3lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 900gramůBorůvky
    • 250gramůListové těsto
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto necháme rozmrazit a poté z něj vyválíme na pomoučeném vále plát o velikosti plechu. Přeneseme těsto na plech který jsme vyložili papírem na pečení.
  • 2
    Borůvky propláchneme vodou a necháme okapat. Polovinu z nich vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a likér. Při mírné teplotě necháme táhnout zhruba 5minut.
  • 3
    Troubu rozpálíme na 220C. Vložíme těsto a předpečeme. Potom naskládáme horké borůvky a navrch ještě nasypeme zbývající neupravené borůvky.
  • 4
    Máslo nakrájíme na menší vločky a rozdělíme na koláč a necháme dopéct ještě asi 15minut.
  • 5
    Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.