Borůvkový koláč z listového těsta
50 min.
Ingredience
- 50gramůLikér rybízový
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr moučkový
- 900gramůBorůvky
- 250gramůListové těsto
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
149 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto necháme rozmrazit a poté z něj vyválíme na pomoučeném vále plát o velikosti plechu. Přeneseme těsto na plech který jsme vyložili papírem na pečení.
- 2Borůvky propláchneme vodou a necháme okapat. Polovinu z nich vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a likér. Při mírné teplotě necháme táhnout zhruba 5minut.
- 3Troubu rozpálíme na 220C. Vložíme těsto a předpečeme. Potom naskládáme horké borůvky a navrch ještě nasypeme zbývající neupravené borůvky.
- 4Máslo nakrájíme na menší vločky a rozdělíme na koláč a necháme dopéct ještě asi 15minut.
- 5Koláč podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.