Borůvkový likér

10 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Sacharidy
89 g
Vláknina
1 g
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé (nebo mražené) borůvky (lidově "haferky") omyjeme a necháme odkapat. Dáme je do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem vodky, nádobu uzavřeme a odložíme ji na 20 dní na chladné a tmavé místo.
  • 2
    Po 20 dnech si svaříme 1 litr vody s 500 g cukru, sirup necháme vychladit.
  • 3
    Borůvky scedíme a vodku smícháme s vychlazeným sirupem. Dobře promícháme a nalijeme do lahví, které dobře uzavřeme.
  • 4
    Borůvkový likér pijeme nalačno, 25 ml - to je doporučené množství, které pomáhá ke snížení tlaku a je výborný pro tvorbu červených krvinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
aliss@post.cz
po 29. 6. 2015
Borůvkový likér
může si pít prostě jen tak na chuť, přestože je to v podstatě zdravotní likér?