Borůvkový likér
10 min.
Ingredience
- 1litrVodka
- 500gramůCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 250gramůBorůvky
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Čerstvé (nebo mražené) borůvky (lidově "haferky") omyjeme a necháme odkapat. Dáme je do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem vodky, nádobu uzavřeme a odložíme ji na 20 dní na chladné a tmavé místo.
- 2Po 20 dnech si svaříme 1 litr vody s 500 g cukru, sirup necháme vychladit.
- 3Borůvky scedíme a vodku smícháme s vychlazeným sirupem. Dobře promícháme a nalijeme do lahví, které dobře uzavřeme.
- 4Borůvkový likér pijeme nalačno, 25 ml - to je doporučené množství, které pomáhá ke snížení tlaku a je výborný pro tvorbu červených krvinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
aliss@post.cz
po 29. 6. 2015
Borůvkový likér
může si pít prostě jen tak na chuť, přestože je to v podstatě zdravotní likér?