Borůvkový moučník
60 min.
Ingredience
- 200gramůMouka polohrubá
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 100mililitrůMléko polotučné
- 500gramůBorůvky
- 0,5baleníKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozehřejeme máslo a do ještě vlažného vmícháme 80g krupicového cukru, vanilkový cukr, žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přilijeme tolik mléka, abychom vymíchali středně husté těsto.
- 2Těsto vlijeme do remosky vyložené pečicím papírem a pečeme asi 25 minut.
- 3Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého po částech přisypáváme zbylých 80g cukru. Sníh došleháme dotuha a natřeme na upečené těsto. Povrch posypeme čerstvými borůvkami a pečeme ještě 10-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.