Borůvkový pudink s čokoládou
75 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůCukr třtinový
- 2lžíceKakao - prášek
- 120gramůČokoláda hořká
- 40mililitrůSirup javorový
- 20mililitrůRum
- 120gramůBorůvky
- 120gramůMaliny
- 125gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Pudinkovou formu vytřeme trochou másla a vložíme ji do vodní lázně. Smícháme 120 g másla, třtinový cukr, dvě vejce, mouku, kypřicí prášek, kakao, borůvky, vložíme je do pudinkové formy a přikryjeme ji dvěma vrstvami alobalu. Formy povaříme hodinu v páře.
- 2Pět minut před koncem dáme do rendlíku čokoládu, javorový sirup, lžíci másla a rum, rozmícháme je dohladka. Pudinky zbavíme alobalu, obrátíme a polijeme čokoládovou omáčkou.
- 3Nakonec je ozdobíme borůvkami a malinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.