Borůvkový pudink s čokoládou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
7 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pudinkovou formu vytřeme trochou másla a vložíme ji do vodní lázně. Smícháme 120 g másla, třtinový cukr, dvě vejce, mouku, kypřicí prášek, kakao, borůvky, vložíme je do pudinkové formy a přikryjeme ji dvěma vrstvami alobalu. Formy povaříme hodinu v páře.
  • 2
    Pět minut před koncem dáme do rendlíku čokoládu, javorový sirup, lžíci másla a rum, rozmícháme je dohladka. Pudinky zbavíme alobalu, obrátíme a polijeme čokoládovou omáčkou.
  • 3
    Nakonec je ozdobíme borůvkami a malinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.