Borůvky se žloutkovým krémem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • 3
    V hrnci smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou a na mírném ohni za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Pak hrnec odstavíme a přimícháme sníh z bílků.
  • 4
    Do misek dáme borůvky, zalijeme je žloutkovým krémem a na něj ještě několik borůvek rozsypeme. Misky dáme do chladna a servírujeme, až když krém ztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.