Borůvky se žloutkovým krémem
15 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMouka polohrubá
- 0,4litrBorůvky
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 3V hrnci smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou a na mírném ohni za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Pak hrnec odstavíme a přimícháme sníh z bílků.
- 4Do misek dáme borůvky, zalijeme je žloutkovým krémem a na něj ještě několik borůvek rozsypeme. Misky dáme do chladna a servírujeme, až když krém ztuhne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.