Borůvky v rumu
15 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBorůvky
- 250gramůCukr moučkový
- 2,5decilitryRum
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Suché borůvky střídavě s cukrem vkládáme do čistých sklenic a zalijeme je rumem tak, aby borůvky byly zcela ponořené. Naplněné sklenice zavíčkujeme nebo uzavřeme převázaným dvojitým celofánem a uložíme na tmavé a chladné místo.
- 3Borůvky naložené v rumu podáváme s piškoty a šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.