Boží milosti
45 min.
Ingredience
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1šálekCukr moučkový
- 1lžíceRum
- 1špetkaCitronová kůra
- 150gramůZakysaná smetana
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo a citronovou kůru. Do důlku v mouce dáme žloutky, osolíme a promícháme.
- 2Přidáme prášek do pečiva, rum nebo višňovku a kyselou smetanu. Vypracujeme lehké těsto, aby se dalo rozválet. Pak necháme odpočinout.
- 3Rozválíme kulaté placky o průměru asi 15 cm. Čtyřikrát nebo pětkrát placku kolečkem prořízneme na díly.
- 4V rozpáleném oleji na pánvi smažíme po obou stranách dozlatova.
- 5Podávají se posypané cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.