Boží milosti

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 6kusůVejce slepičí
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 1šálekCukr moučkový
    • 1lžíceRum
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál nasypeme mouku, cukr, přidáme máslo a citronovou kůru. Do důlku v mouce dáme žloutky, osolíme a promícháme.
  • 2
    Přidáme prášek do pečiva, rum nebo višňovku a kyselou smetanu. Vypracujeme lehké těsto, aby se dalo rozválet. Pak necháme odpočinout.
  • 3
    Rozválíme kulaté placky o průměru asi 15 cm. Čtyřikrát nebo pětkrát placku kolečkem prořízneme na díly.
  • 4
    V rozpáleném oleji na pánvi smažíme po obou stranách dozlatova.
  • 5
    Podávají se posypané cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.