Brabantový dort

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 140gramůOřechy vlašské
    • 140gramůCukr moučkový
    • 280gramůMáslo čerstvé
    • 1lžíceSkořice mletá
    • 100gramůDžem angreštový
    • 100gramůDžem meruňkový
    • 120gramůPoleva čokoládová bílá
    • 100gramůMarmeláda malinová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
61 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku s cukrem, strouhanými neloupanými ořechy, do směsi rozsekáme máslo, přidáme skořici a na vále vypracujeme křehké těsto.
  • 2
    Vyválíme z něj tři placky, kruhem je vykrojíme a na pečicím papíře v kruzích upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, potřeme marmeládou (každý plát jinou, horní potřeme meruňkovou) a přelijeme čokoládovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.