Brabantový dort
65 min.
Ingredience
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 140gramůOřechy vlašské
- 140gramůCukr moučkový
- 280gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSkořice mletá
- 100gramůDžem angreštový
- 100gramůDžem meruňkový
- 120gramůPoleva čokoládová bílá
- 100gramůMarmeláda malinová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
61 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s cukrem, strouhanými neloupanými ořechy, do směsi rozsekáme máslo, přidáme skořici a na vále vypracujeme křehké těsto.
- 2Vyválíme z něj tři placky, kruhem je vykrojíme a na pečicím papíře v kruzích upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, potřeme marmeládou (každý plát jinou, horní potřeme meruňkovou) a přelijeme čokoládovou polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.