Bramborák s kapustou a Nivou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kapustu nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme asi 5 minut. Vodu slijeme, kapustu propláchneme, necháme okapat.
  • 2
    Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, šunku nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Ve dvou pánvích rozpustíme máslo. Do každé nasypeme 50 g šunky a opečeme ji. Přidáme brambory s kapustou a rozprostřeme je přes šunku. Osolíme, opepříme a upěchujeme lžící. Bramborák osmažíme po obou stranách do křupava.
  • 4
    Sýr rozkrájíme na plátky a rozložíme na upečené placky. Pánve přiklopíme pokličkou a smažíme ještě 3 minuty, až se sýr roztaví.
  • 5
    Na každý talíř položíme půlku bramboráku a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.