Bramborák s kapustou a Nivou
45 min.
Ingredience
- 300gramůKapusta hlávková
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůŠunka dušená
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí osolenou vodou a blanšírujeme asi 5 minut. Vodu slijeme, kapustu propláchneme, necháme okapat.
- 2Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, šunku nakrájíme na kostičky.
- 3Ve dvou pánvích rozpustíme máslo. Do každé nasypeme 50 g šunky a opečeme ji. Přidáme brambory s kapustou a rozprostřeme je přes šunku. Osolíme, opepříme a upěchujeme lžící. Bramborák osmažíme po obou stranách do křupava.
- 4Sýr rozkrájíme na plátky a rozložíme na upečené placky. Pánve přiklopíme pokličkou a smažíme ještě 3 minuty, až se sýr roztaví.
- 5Na každý talíř položíme půlku bramboráku a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.