Bramborové koblížky po francouzsku
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 2decilitryMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
42 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme pyré s mlékem, máslem, cukrem a nastrouhanou citronovou (pomerančovou) kůrou. Přidáme mouku a těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm.
- 2Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary a vkládáme je do horkého oleje. Koblížky se nafouknou a zezlátnou.
- 3Hotové koblížky necháme okapat, pocukrujeme je a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.