Bramborové koblížky po francouzsku

50 min.
Francie

Ingredience

    • 1kilogramBrambory vařené ve slupce
    • 2decilitryMléko plnotučné
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 20gramůCukr krupice
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
42 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme, připravíme pyré s mlékem, máslem, cukrem a nastrouhanou citronovou (pomerančovou) kůrou. Přidáme mouku a těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary a vkládáme je do horkého oleje. Koblížky se nafouknou a zezlátnou.
  • 3
    Hotové koblížky necháme okapat, pocukrujeme je a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.