Bramborové lívance s povidly
23 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůSmetana zakysaná 14%
- 8gramůCukr moučkový
- 80gramůPovidla švestková
- 10gramůSádlo syrové
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme je šťouchadlem nebo je nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, trošku cukru a vypracujeme těsto.
- 2Pánev omastíme syrovým sádlem a postupně smažíme dva lívance z obou stran dozlatova. Každý lívanec dáme na talíř, pomažeme povidly a zavineme.
- 3Podáváme jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.