Bramborové lívance s povidly

23 min.

Ingredience

    • 200gramůBrambory vařené ve slupce
    • 2kusyVejce slepičí
    • 60gramůSmetana zakysaná 14%
    • 8gramůCukr moučkový
    • 80gramůPovidla švestková
    • 10gramůSádlo syrové
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme je šťouchadlem nebo je nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přidáme vejce, zakysanou smetanu, trošku cukru a vypracujeme těsto.
  • 2
    Pánev omastíme syrovým sádlem a postupně smažíme dva lívance z obou stran dozlatova. Každý lívanec dáme na talíř, pomažeme povidly a zavineme.
  • 3
    Podáváme jako dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.