Bramborové placičky s hráškem
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHrášek
- 100mililitrůOlej stolní
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,4litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Změklé máslo vyšleháme do pěny, předem vařený hrášek necháme okapat a vychladnout.
- 2Brambory promícháme s hráškem, máslem, moukou a vejcem. Podle chuti osolíme a okořeníme špetkou muškátu.
- 3Z těsta tvarujeme pomoučenýma rukama malé ploché placičky a smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
- 4Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.