Bramborové placičky s hráškem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Změklé máslo vyšleháme do pěny, předem vařený hrášek necháme okapat a vychladnout.
  • 2
    Brambory promícháme s hráškem, máslem, moukou a vejcem. Podle chuti osolíme a okořeníme špetkou muškátu.
  • 3
    Z těsta tvarujeme pomoučenýma rukama malé ploché placičky a smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
  • 4
    Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.