Bramborové řezy s cibulí a smetanou

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůBrambory vařené
    • 1kusVejce slepičí
    • 40mililitrůMléko polotučné
    • 1lžíceStrouhanka
    • 1lžíceMouka polohrubá
    • 2kusyCibule
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 100gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1lžícePetržel
    • 100gramůZakysaná smetana
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova.
  • 2
    Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mléko, sůl, strouhanku a mouku. Vše spojíme a vzniklé těsto rozprostřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
  • 3
    Pečeme v remosce dozlatova a během pečení pokrm několikrát pokapeme zakysanou smetanou.
  • 4
    Po upečení nakrájíme na řezy a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.