Bramborové řezy s cibulí a smetanou
45 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory vařené
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceStrouhanka
- 1lžíceMouka polohrubá
- 2kusyCibule
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžícePetržel
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova.
- 2Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, mléko, sůl, strouhanku a mouku. Vše spojíme a vzniklé těsto rozprostřeme do remosky vyložené pečicím papírem. Poklademe osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
- 3Pečeme v remosce dozlatova a během pečení pokrm několikrát pokapeme zakysanou smetanou.
- 4Po upečení nakrájíme na řezy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.