Bramborové šišky s cibulkou

33 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky a z nich tvarujeme šišky dlouhé asi 5 cm.
  • 3
    Šišky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. Když vyplavou na povrch, zkusíme, jestli jsou vařené. Vyjmeme děrovanou naběračkou na nahřáté talíře.
  • 4
    Bramborové šišky podáváme posypané oloupanou, jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.