Bramborové šišky s cibulkou
33 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory vařené ve slupce
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150gramůPšeničná krupice
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusCibule
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Přidáme krupici, hrubou mouku, vejce, žloutek a vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vyválíme silnější váleček, odkrajujeme z něj kousky a z nich tvarujeme šišky dlouhé asi 5 cm.
- 3Šišky vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. Když vyplavou na povrch, zkusíme, jestli jsou vařené. Vyjmeme děrovanou naběračkou na nahřáté talíře.
- 4Bramborové šišky podáváme posypané oloupanou, jemně nakrájenou cibulkou osmaženou na sádle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.