Bramborový dort s mandlemi
100 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory vařené ve slupce
- 8kusůVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 150gramůMandle mleté
- 20gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůSolamyl
- 40gramůCukr moučkový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a šťouchadlem rozmačkáme. Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně zašleháme do směsi mleté mandle, strouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Šlehanou směs přidáme k bramborám, přisypeme Solamyl a důkladně promícháme. Nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků. Formu vymažeme tukem, naplníme bramborovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 75 minut.
- 2Vychladlý koláč nakrájíme na 8 porcí, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.