Bramborový dort s mandlemi

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 350gramůBrambory vařené ve slupce
    • 8kusůVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 150gramůMandle mleté
    • 20gramůCitronová kůra
    • 20mililitrůCitronová šťáva
    • 30gramůSolamyl
    • 40gramůCukr moučkový
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a šťouchadlem rozmačkáme. Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně zašleháme do směsi mleté mandle, strouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu. Šlehanou směs přidáme k bramborám, přisypeme Solamyl a důkladně promícháme. Nakonec zlehka přimícháme sníh z bílků. Formu vymažeme tukem, naplníme bramborovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 75 minut.
  • 2
    Vychladlý koláč nakrájíme na 8 porcí, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.