Brambory zapečené s jablky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vychladlé brambory a oloupaná jablka nahrubo nastrouháme.
  • 2
    Do remosky vyložené pečicím papírem klademe střídavě tenčí vrstvu brambor a jablek. Jablka promícháme s cukrem a skořicí. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
  • 3
    Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm zapékáme asi 20 minut.
  • 4
    Potom zalijeme vejci rozmíchanými se smetanou a dopečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.