Brambory zapečené s jablky
55 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 600gramůJablka
- 120gramůCukr krupice
- 150mililitrůSmetana sladká
- 2lžičkySkořice mletá
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé brambory a oloupaná jablka nahrubo nastrouháme.
- 2Do remosky vyložené pečicím papírem klademe střídavě tenčí vrstvu brambor a jablek. Jablka promícháme s cukrem a skořicí. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
- 3Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm zapékáme asi 20 minut.
- 4Potom zalijeme vejci rozmíchanými se smetanou a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.