Bratislavská buchta

50 min.
Slovensko

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 2kusyCukr vanilka
    • 100mililitrůOlej rostlinný
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 2lžíceKakao
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 450gramůZakysaná smetana
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
    • 1baleníSkořicový cukr
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
771 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny.
  • 2
    Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto.
  • 4
    Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu.
  • 5
    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.
  • 6
    Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Bratislavská buchta
Tento recept se opravdu povedl. Vynikající!!! To prostě musíte ochutnat. Doporučuji uvařit hustější pudink. Ale i tak se buchta povedla a je jedna z nejlepších, co jsem kdy ochutnala. Dáváme pět hvězdiček a určitě si ji brzy upečeme znovu.