Bratislavské ořechové šátečky

40 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
786 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smíchanou s práškem do pečiva vsypeme do mísy, přidáme nakrájené máslo a přilijeme smetanu. Hnětačem vše zpracujeme na drobivou hmotu a potom rukama rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet.
  • 2
    Z bílků vyšleháme pevný sníh. Přidáme mleté oříšky, moučkový cukr a zlehka promícháme.
  • 3
    Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme připravené křehké těsto na tenký plát. Nakrájíme na čtverce o rozměrech asi 6x6 cm. Čtverce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a na každý dáme lžičku náplně. Těsto přeložíme do tvaru trojhranného šátečku a okraje přitiskneme.
  • 4
    Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10-15 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.