Bratislavské ořechové šátečky
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůOřechy lískové
- 120gramůCukr moučkový
- Na pomoučnění válu
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
786 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mouku smíchanou s práškem do pečiva vsypeme do mísy, přidáme nakrájené máslo a přilijeme smetanu. Hnětačem vše zpracujeme na drobivou hmotu a potom rukama rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet.
- 2Z bílků vyšleháme pevný sníh. Přidáme mleté oříšky, moučkový cukr a zlehka promícháme.
- 3Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme připravené křehké těsto na tenký plát. Nakrájíme na čtverce o rozměrech asi 6x6 cm. Čtverce urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a na každý dáme lžičku náplně. Těsto přeložíme do tvaru trojhranného šátečku a okraje přitiskneme.
- 4Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10-15 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.