Bratislavské sušenky
23 min.
Ingredience
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
- 120gramůCukr moučkový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Mouku s kypřícím práškem a cukr prosejeme na vál, přidáme solamyl, pokrájené změklé máslo a rozmíchané vejce. Vypracujeme hladké těsto, které na moukou posypaném vále vyválíme. Z placky vykrajujeme různé tvary, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.