Bretaňské sušenky
30 min.

Ingredience
- 2lžíceTuk rostlinný
- 2,8šálkyMouka polohrubá
- 190gramůMáslo čerstvé
- 0,75šálekCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Oddělíme žloutky od bílků. Polevu vytvoříme smícháním jedné polévkové lžíce žloutků s mlékem.
- 2Vezmeme mísu, do které nasypeme cukr, máslo a zbytek žloutků, za stálého míchání přisypáváme mouku, důkladně prohněteme, aby nám vzniklo vláčné těsto.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C a plech na pečení vymažeme tukem.
- 4Těsto vyválíme a formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka, která pokládáme na připravený plech. Nakonec jednotlivé kolečka potřeme připravenou polevou.
- 5Pečeme 15 minut. Sušenky podáváme vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.