Broskvová bábovka
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2gramyMáslo čerstvé
- 220gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100mililitrůMléko polotučné
- 500gramůKompot broskvový
- 2lžíceKakao - prášek
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžícePšeničná mouka hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do změkého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Potom přisypeme mouku s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše zamícháme a přidáme na kousky nakrájené kompotované broskve. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Zbylé těsto obarvíme kakaem a vlijeme do formy.
- 3Bábovku zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Broskvová bábovka
Broskve jsou v ní opravdu chutné 😍