Broskvové galetky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, mouku, vejce a máslo zpracujeme na vláčné těsto. Vytvoříme z něj kouli, zabalíme a dáme ho na hodinu do lednice.
  • 2
    Mezitím si připravíme náplň: broskve necháme okapat, osm půlek dáme stranou a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do pánve, přidáme citrónovou šťávu, mletý zázvor a lžíci zavařeniny. Vaříme na středním plameni asi 5-10 minut, až se objem zmenší na 300 ml. Občas promačkáme. Necháme vychladnout.
  • 3
    Z těsta vyválíme kruhový plát o průměru 35 cm a přendáme ho na plech. Prsty zahrneme okraje ke středu, až se průměr zmenší na 25 cm a okraj je 2 cm vysoký, okraje posuneme do středu a utvoříme 7 stejně velkých obloučků. Vznikne tvar květiny.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 25 minut. Hotový korpus necháme vychladnout a nandáme na něj náplň z broskví.
  • 5
    V rendlíku na středním ohni necháme rozpustit zbytek broskvové nebo meruňkové zavařeniny. Zbývající poloviny broskví nakrájíme na tenké plátky tak, aby se neporušil tvar půlky broskve. Opatrně přendáme broskve na náplň v koláči a potřeme je rozpuštěnou zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.