Broskvové poháry se skořicovým krémem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyVejce slepičí
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 1kusSkořice celá
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1baleníZtužovač šlehačky
    • 800gramůKompot broskvový
    • 500mililitrůMléko plnotučné
    • 0,5lžíceSolamyl - bramborový škrob
  • Na ozdobu
    • 60gramůHrozinky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko smícháme se Solamylem, zašleháme cukr, skořici a vejce. V hrnci směs zahříváme na mírném plameni a stále šleháme. Než se směs začne vařit, odstavíme ji a za občasného promíchání necháme vychladnout.
  • 2
    Scezené a okapané broskve nakrájíme na tenčí dílky. Ve smetaně rozmícháme ztužovač a smetanu ušleháme dopevna. Ušlehanou smetanu vmícháme do vychladlého krému.
  • 3
    Do poháru rozdělíme broskve, přelijeme krémem, posypeme hrozinkami v čokoládě a vychlazené podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.