Broskvové poháry se skořicovým krémem
20 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kusSkořice celá
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1baleníZtužovač šlehačky
- 800gramůKompot broskvový
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžíceSolamyl - bramborový škrob
- Na ozdobu
- 60gramůHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mléko smícháme se Solamylem, zašleháme cukr, skořici a vejce. V hrnci směs zahříváme na mírném plameni a stále šleháme. Než se směs začne vařit, odstavíme ji a za občasného promíchání necháme vychladnout.
- 2Scezené a okapané broskve nakrájíme na tenčí dílky. Ve smetaně rozmícháme ztužovač a smetanu ušleháme dopevna. Ušlehanou smetanu vmícháme do vychladlého krému.
- 3Do poháru rozdělíme broskve, přelijeme krémem, posypeme hrozinkami v čokoládě a vychlazené podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.