Broskvový dezert
20 min.
Ingredience
- 200gramůMarmeláda malinová
- 250gramůPiškoty dětské kulaté
- 15gramůŽelatina
- 500mililitrůKompot broskvový
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Vápník
68 mg
Postup přípravy
- 1Kompotované broskve dáme na síto okapat.
- 2Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat.
- 3Piškoty po dvou slepíme marmeládou.
- 4Šťávu z kompotu zahřejeme, přidáme želatinu a necháme za stálého míchání rozpustit - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 5Do mísy skládáme piškoty, přelijeme je šťávou s želatinou a proložíme nakrájenými broskvemi. Vrstvu opakujeme.
- 6Dezert dáme do chladničky a když rosol ztuhne, ozdobíme jej šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.