Broskvový dezert

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMarmeláda malinová
    • 250gramůPiškoty dětské kulaté
    • 15gramůŽelatina
    • 500mililitrůKompot broskvový
    • 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
25 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Vápník
68 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotované broskve dáme na síto okapat.
  • 2
    Želatinu namočíme do 4 lžic studené vody a necháme nabobtnat.
  • 3
    Piškoty po dvou slepíme marmeládou.
  • 4
    Šťávu z kompotu zahřejeme, přidáme želatinu a necháme za stálého míchání rozpustit - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 5
    Do mísy skládáme piškoty, přelijeme je šťávou s želatinou a proložíme nakrájenými broskvemi. Vrstvu opakujeme.
  • 6
    Dezert dáme do chladničky a když rosol ztuhne, ozdobíme jej šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.