Broskvový dezert s vanilkovým krémem
25 min.
Ingredience
- 300gramůKompot broskvový
- 200gramůPiškoty dětské kulaté
- Na krém
- 8decilitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20gramůCukr vanilka
- 3lžíceCukr krupice
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaKakao
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
56 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme do kastrůlku pochoutkovou smetanu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme dokud krém nezhoustne. Potom stáhneme z ohně.
- 2Na jednotlivé talířky naskládáme piškoty, pokapeme je kompotovou šťávou z broskví. Na piškoty naskládáme na kostky nakrájené broskve a zalijeme teplým krémem. Vložíme do lednice, necháme vychladit.
- 3Těsně před podáváním dezert ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme kakao.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.