Broskvový dezert s vanilkovým krémem

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůKompot broskvový
    • 200gramůPiškoty dětské kulaté
  • Na krém
    • 8decilitrůSmetana 16% (pochoutková)
    • 20gramůCukr vanilka
    • 3lžíceCukr krupice
    • 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaKakao
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
56 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme do kastrůlku pochoutkovou smetanu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme dokud krém nezhoustne. Potom stáhneme z ohně.
  • 2
    Na jednotlivé talířky naskládáme piškoty, pokapeme je kompotovou šťávou z broskví. Na piškoty naskládáme na kostky nakrájené broskve a zalijeme teplým krémem. Vložíme do lednice, necháme vychladit.
  • 3
    Těsně před podáváním dezert ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme kakao.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.