Broskvový dort nepečený

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 300gramůKokosky
    • 130gramůMáslo čerstvé
    • 900gramůKompot broskvový
    • 250gramůŽervé
    • 160gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 450gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
39 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskvový kompot slijeme a broskve necháme dobře okapat. Několik broskví odložíme na ozdobu, ostatní pokrájíme na kousky.
  • 2
    Kokosky rozválíme na vále a tři lžíce odložíme. Zbylé drobečky v míse utřeme se změklým máslem. Hmotu rozetřeme po dně dortové formy bez okraje, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Hmotu dobře stlačíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce.
  • 3
    Poté kokosový korpus opatrně překlopíme na rovný talíř a přiložíme okraj z dortové formy. Na korpus rozložíme pokrájené broskve, potřeme připraveným krémem a dort vložíme přes noc do chladničky.
  • 4
    Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový okraj, vršek dortu ozdobíme odloženými broskvemi (můžeme nakrájet na dílky) a posypeme kokosovými drobečky, které jsme dali stranou.
  • 5
    Krém připravíme smícháním cukru se žervé a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovač.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.