Broskvový dort nepečený
35 min.
Ingredience
- 300gramůKokosky
- 130gramůMáslo čerstvé
- 900gramůKompot broskvový
- 250gramůŽervé
- 160gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 450gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2baleníZtužovač šlehačky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
39 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Broskvový kompot slijeme a broskve necháme dobře okapat. Několik broskví odložíme na ozdobu, ostatní pokrájíme na kousky.
- 2Kokosky rozválíme na vále a tři lžíce odložíme. Zbylé drobečky v míse utřeme se změklým máslem. Hmotu rozetřeme po dně dortové formy bez okraje, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Hmotu dobře stlačíme a necháme půl hodiny uležet v chladničce.
- 3Poté kokosový korpus opatrně překlopíme na rovný talíř a přiložíme okraj z dortové formy. Na korpus rozložíme pokrájené broskve, potřeme připraveným krémem a dort vložíme přes noc do chladničky.
- 4Ze ztuhlého dortu sejmeme dortový okraj, vršek dortu ozdobíme odloženými broskvemi (můžeme nakrájet na dílky) a posypeme kokosovými drobečky, které jsme dali stranou.
- 5Krém připravíme smícháním cukru se žervé a vanilkovým cukrem. Postupně přimícháme ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovač.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.