Broskvový koláč s drobenkou
50 min.
Ingredience
- 1špetkaZázvor mletý
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůOřechy vlašské
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1kilogramKompot broskvový
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do větší zapékací mísy rozložíme půlky kompotovaných broskví rozkrojenou stranou nahoru, jemně je posypeme mletým zázvorem.
- 2Broskvovou šťávu z kompotu - přibližně 1 dl - vaříme v hrnku 5 minut, dokud se přibližně dvě třetiny neodpaří. Pak teplou šťávou zalijeme broskve v míse.
- 3Vlašské ořechy nasekáme a na pánvi rychle osmahneme. Ve velké míse smícháme mouku, osmahnuté ořechy, cukr a skořici, přidáme máslo a prsty směs mneme tak, aby se vytvořily malé hrudky. Touto drobenkou zasypeme broskve se šťávou.
- 4Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dokud koláč nemá zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.