Broskvový krém
15 min.
Ingredience
- 850mililitrůKompot broskvový
- 250gramůJogurt bílý
- 100gramůŽervé
- 2lžičkyCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůČokoláda hořká
- 1kusMáta
- 6plátkůŽelatina
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Broskve i s nálevem rozmixujeme na kaši, vložíme do mísy. Přidáme jogurt, žervé, citronovou šťávu i kůru, cukr a vanilkový cukr, vše promícháme.
- 2Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme. Za stálého míchání ji tenkým pramínkem zapracujeme do krému. Krém uložíme do chladničky, dokud nezačne želírovat.
- 3Smetanu do tuha ušleháme a vmícháme do tuhnoucího krému. Krém rozdělíme do 4 skleněných pohárů, chladíme asi 60 minut.
- 4Před podáváním dezert ozdobíme hoblinkami čokolády a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.