Broskvový krém

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 850mililitrůKompot broskvový
    • 250gramůJogurt bílý
    • 100gramůŽervé
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 1kusMáta
    • 6plátkůŽelatina
    • 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve i s nálevem rozmixujeme na kaši, vložíme do mísy. Přidáme jogurt, žervé, citronovou šťávu i kůru, cukr a vanilkový cukr, vše promícháme.
  • 2
    Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme. Za stálého míchání ji tenkým pramínkem zapracujeme do krému. Krém uložíme do chladničky, dokud nezačne želírovat.
  • 3
    Smetanu do tuha ušleháme a vmícháme do tuhnoucího krému. Krém rozdělíme do 4 skleněných pohárů, chladíme asi 60 minut.
  • 4
    Před podáváním dezert ozdobíme hoblinkami čokolády a lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.