Broskvový krém s jahodami
75 min.
Ingredience
- 3lžíceVoda pitná
- Broskvové pyré
- 140gramůBroskve
- 0,5gramCukr moučka
- 0,5lžičkaŽelatina
- 1kusCitrony
- broskvový krém
- 140gramůBroskve
- 0,5gramCukr moučka
- 125mililitrůSmetana na šlehání
- 0,5lžíceŽelatina
- Jahodová želatina
- 115gramůJahody
- 0,5lžičkaŽelatina
- 0,5lžíceCukr moučka
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Želatinu dáme do sklenice, zalijeme 3 lžícemi vody a necháme ji rozpustit. Omyté a oloupané broskve nakrájíme na tenké proužky a odložíme je do misky.
- 2Připravíme si broskvové pyré: Do rendlíku dáme cukr, šťávu z malého citrónu a 200g pokrájených broskví. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, poté přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny. Mícháme, až se vše dobře spojí. Rendlík odstavíme z plotny a vzniklé pyré necháme vychladnout v lednici. Po vychladnutí pyré rozdělíme do připravených pohárů.
- 3Příprava krému: v mixéru rozmixujeme 130g pokrájených broskví s moučkovým cukrem. Směs dáme na rendlík a za stálého míchání přivedeme k varu. přidáme 1/2 lžíce rozpuštěné želatiny a při mírnější teplotě stále mícháme. Až směs začne tuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu. Krém rozdělíme do pohárů na broskvové pyré.
- 4Jahody s cukrem rozmixujeme, dáme je do rendlíku a přivedeme k varu. Jakmile začnou bublat, přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny, promícháme a odstavíme z plotny. Když jahodová želatina vychladne, nalijeme ji na broskvový krém. Takto připravené poháry dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.