Broskvový krém s jahodami

75 min.
Francie

Ingredience

    • 3lžíceVoda pitná
  • Broskvové pyré
    • 140gramůBroskve
    • 0,5gramCukr moučka
    • 0,5lžičkaŽelatina
    • 1kusCitrony
  • broskvový krém
    • 140gramůBroskve
    • 0,5gramCukr moučka
    • 125mililitrůSmetana na šlehání
    • 0,5lžíceŽelatina
  • Jahodová želatina
    • 115gramůJahody
    • 0,5lžičkaŽelatina
    • 0,5lžíceCukr moučka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5 kcal
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu dáme do sklenice, zalijeme 3 lžícemi vody a necháme ji rozpustit. Omyté a oloupané broskve nakrájíme na tenké proužky a odložíme je do misky.
  • 2
    Připravíme si broskvové pyré: Do rendlíku dáme cukr, šťávu z malého citrónu a 200g pokrájených broskví. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, poté přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny. Mícháme, až se vše dobře spojí. Rendlík odstavíme z plotny a vzniklé pyré necháme vychladnout v lednici. Po vychladnutí pyré rozdělíme do připravených pohárů.
  • 3
    Příprava krému: v mixéru rozmixujeme 130g pokrájených broskví s moučkovým cukrem. Směs dáme na rendlík a za stálého míchání přivedeme k varu. přidáme 1/2 lžíce rozpuštěné želatiny a při mírnější teplotě stále mícháme. Až směs začne tuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu. Krém rozdělíme do pohárů na broskvové pyré.
  • 4
    Jahody s cukrem rozmixujeme, dáme je do rendlíku a přivedeme k varu. Jakmile začnou bublat, přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny, promícháme a odstavíme z plotny. Když jahodová želatina vychladne, nalijeme ji na broskvový krém. Takto připravené poháry dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.