Brownie cheesecake
120 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 100gramůCukr třtinový
- 4kusyVejce slepičí
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůOřechy pekanové
- 1lžičkaTresť vanilková
- 160mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaVanilková pasta
- 150gramůSýr krémový
- 275gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
689 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Začneme přípravou tmavé hmoty - brownies.
- 2Předehřejeme troubu na 180 °C. 150 gramů tmavé čokolády a 100 gramů másle za stálého míchání rozehřejeme v žáruvzdorné misce, kterou jsme postavili na rendlík s mírně vroucí vodou. Dno misky se nesmí dotýkat vodní hladiny. Po rozehřátí necháme vychladnout.
- 3Do velké mísy dáme oba druhy cukru ( 100 g krupicového a 100 g tmavého hnědého ), dvě vejce a lžičku vanilkové příchuti. Šleháme, dokud se objem nezdvojnásobí. Správně ušlehaná hmota musí být krémovitá a velmi lehká. Za stálého šlehání do ní zvolna vlijeme vychladlou rozehřátou čokoládu a máslem. Do této hmoty zapracujeme 80 gramů hladké mouky, nadrobno nakrájené pekanové ořechy a vlijeme ji do otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.
- 4A pustíme se do světlé hmoty - cheesecake.
- 5Dohladka prošleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, 50 gramů krupicového cukru, lžičku vanilkové pasty, dvě vejce a 30 gramů hladké mouky. Nakonec ještě vmícháme 125 gramů na kousky nakrájené tmavé čokolády. Na brownies rozložíme velké lžíce cheesecakové hmoty. Pomocí nože s kulatou špičkou obě vrstvy promícháme tak, abychom vytvořili zajímavé vzory.
- 6Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 minut. Na brownies se utvoří kůrka a smetanová hmota ztuhne.
- 7Před servírováním necháme cheesecake vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.