Brownies - čokoláda trochu jinak
45 min.
Ingredience
- 350gramůČokoláda hořká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 85gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 5lžičekCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Nachystáme hranatou, vymazanou a pečicím papírem vyloženou formu. Troubu předehřejeme na 160 °C.
- 2Nalámanou čokoládu s obsahem 50-60 % kakaa rozpustíme s nakrájeným máslem. Vejce šleháme do zesvětlení, pak přisypeme cukr, pokud možno přírodní, a šleháme, dokud směs nebude hustá a lesklá. Jemně vmícháme do rozpuštěné čokolády, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a mícháme dohladka. Ve formě pečeme 30-35 minut. Zkoušíme-li propečenost brownies, musí být na povrchu na dotek suché, ale mírně lesklé; zkoušíme-li propečenost uvnitř pomocí špejle, měly by se na špejli přichytit drobečky, protože brownies musí být v podstatě hutné a vlhké.
- 3Hotové brownies necháme asi hodinu chladnout ve formě postavené na mřížce, těsto během chladnutí dojde. Po hodině nakrájíme asi na 16 kousků, které necháme dále chladnout na mřížce. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.