Bruselské vafle
90 min.
Ingredience
- 15gramůDroždí
- 1lžíceTřtinový cukr
- 1lžičkaSůl
- 650mililitrůMléko plnotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
91 g
Cukr
267 mg
Vápník
13 g
Postup přípravy
- 1Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a necháme 10 minut stát.
- 2Poté přidáme zbytek mléka, mouku, sůl a vanilkový extrakt. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut kynout.
- 3Máslo rozpustíme a necháme zchládnout na pokojovou teplotu, poté ho do těsta vmícháme.
- 4Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
- 5Vaflovač rozpálíme, vymažeme a lijeme do něj těsto, které opečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.