Bruselské vafle

90 min.
Belgie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
91 g
Cukr
267 mg
Vápník
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a necháme 10 minut stát.
  • 2
    Poté přidáme zbytek mléka, mouku, sůl a vanilkový extrakt. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut kynout.
  • 3
    Máslo rozpustíme a necháme zchládnout na pokojovou teplotu, poté ho do těsta vmícháme.
  • 4
    Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
  • 5
    Vaflovač rozpálíme, vymažeme a lijeme do něj těsto, které opečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.