Brusinkový dezert

55 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 300gramůBrusinky
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 2lžíceCukr krupice
    • 1lžíceLimetková šťáva
    • 1lžíceRum
    • 100mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
7 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brusinky omyjeme, vložíme do kastrolu, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Pak brusinky přendáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
  • 2
    Do hrnce nalijeme brusinkové pyré, přidáme cukr, škrob, limetkovou šťávu a rum. Přivedeme k varu a na mírném ohni mícháme, dokud krém nezačne houstnout.
  • 3
    Připravíme si misky a brusinkový krém do nich nalijeme. Zdobíme lžičkou zakysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.