Brusinkový dort
70 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 200gramůOřechy lískové
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůČokoláda hořká
- 400gramůBrusinky
- 6kusůVejce slepičí
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr našleháme do pěny. Poté přidáme oříšky, prášek do pečiva, čokoládu nastrouhanou na hoblinky a po lžících opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a pečeme přibližně 45-50 minut. Po upečení necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. Poté zlehka vmícháme polovinu okapaných brusinek a dáme vychladit do lednice.
- 2Vychladlé těsto namažeme druhou polovinou okapaných brusinek a navrch naneseme ztuhlou šlehačku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.