Brusinkový dort

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr našleháme do pěny. Poté přidáme oříšky, prášek do pečiva, čokoládu nastrouhanou na hoblinky a po lžících opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a pečeme přibližně 45-50 minut. Po upečení necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. Poté zlehka vmícháme polovinu okapaných brusinek a dáme vychladit do lednice.
  • 2
    Vychladlé těsto namažeme druhou polovinou okapaných brusinek a navrch naneseme ztuhlou šlehačku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.