Brusinkový džem s jablky

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Ihned je promícháme s citronovou šťávou a rozmělníme na pyré.
  • 2
    Brusinky omyjeme a okapané vmícháme k jablkům.
  • 3
    Ovoce odvážíme, vložíme do hrnce a přimícháme potřebné množství želírovacího cukru. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horký džem plníme do čistých sklenic, uzavřeme a na 15 minut postavíme dnem vzhůru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.