Brusinkový džem s jablky
25 min.
Ingredience
- 3kusyJablka
- 1000gramůBrusinky
- 1000gramůCukr želírovací
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytá jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Ihned je promícháme s citronovou šťávou a rozmělníme na pyré.
- 2Brusinky omyjeme a okapané vmícháme k jablkům.
- 3Ovoce odvážíme, vložíme do hrnce a přimícháme potřebné množství želírovacího cukru. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Horký džem plníme do čistých sklenic, uzavřeme a na 15 minut postavíme dnem vzhůru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.