Brusinkový džem s jablky a hruškami

50 min.
Evropa
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brusinky očistíme, důkladně propláchneme vodou, nasypeme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 10 minut. Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme k brusinkám a vaříme dalších 10 minut. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
  • 2
    Do hustého džemu na závěr přidáme na kostičky pokrájený citron, několik minut vaříme a necháme vychladnout. Džem rozdělíme do skleniček, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.