Brusinkový džem s jablky a hruškami
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrusinky
- 1kilogramJablka
- 1kilogramHrušky
- 1kilogramCukr krystal
- 1kusCitrony
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
59 g
Postup přípravy
- 1Brusinky očistíme, důkladně propláchneme vodou, nasypeme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 10 minut. Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme k brusinkám a vaříme dalších 10 minut. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
- 2Do hustého džemu na závěr přidáme na kostičky pokrájený citron, několik minut vaříme a necháme vychladnout. Džem rozdělíme do skleniček, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.