Brusinkový koláč

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCukr třtinový
    • 170gramůMáslo čerstvé
    • 100gramůBrusinky mražené
    • 3kusyVejce slepičí
    • 4lžíceKakao - prášek
    • 160gramůMouka polohrubá
    • 1kusCukr vanilka
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 75gramůCukr krupice
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brusinky nejdříve rozmrazíme a několik si jich odložíme na ozdobení.
  • 2
    2/3másla, kakao a hnědý cukr třeme do pěny, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme do máslové pěny. Poté přidáme dvě vejce a nakonec brusinky.
  • 3
    Těsto rozprostřeme na vymazaný plech a povrch uhladíme.
  • 4
    Utřeme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr, změklý zbytek másla, vejce a 2lžíce mouky. Směs rozprostřeme na těsto a posypeme čokoládou.
  • 5
    Plech vložíme do trouby předehřáté na 180C a pečeme asi 40min. Vychladnout necháme na plechu.
  • 6
    Koláč servírujeme nakrájený na kosočtverce a zdobený šlehanou smetanou a brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.