Brusinkový koláč
70 min.
Ingredience
- 200gramůCukr třtinový
- 170gramůMáslo čerstvé
- 100gramůBrusinky mražené
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceKakao - prášek
- 160gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůČokoláda hořká
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 75gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Brusinky nejdříve rozmrazíme a několik si jich odložíme na ozdobení.
- 22/3másla, kakao a hnědý cukr třeme do pěny, dokud se cukr zcela nerozpustí. Mouku smícháme s kypřicím práškem a vmícháme do máslové pěny. Poté přidáme dvě vejce a nakonec brusinky.
- 3Těsto rozprostřeme na vymazaný plech a povrch uhladíme.
- 4Utřeme zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr, změklý zbytek másla, vejce a 2lžíce mouky. Směs rozprostřeme na těsto a posypeme čokoládou.
- 5Plech vložíme do trouby předehřáté na 180C a pečeme asi 40min. Vychladnout necháme na plechu.
- 6Koláč servírujeme nakrájený na kosočtverce a zdobený šlehanou smetanou a brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.