Brusinkový závin

125 min.

Ingredience

    • 175gramůBrusinky
    • 1lžíceCukr moučka
    • 2lžíceMarmeláda brusinková
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaBudget Kypřící prášek do pečiva
    • 140gramůTuk ztužený
    • 85gramůCukr třtinový
    • 1kusPomeranče
    • 175mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme náplň – ohřejeme brusinky s moučkovým cukrem. Vaříme až se ze směsi stane džem. Poté odstavíme a vmícháme brusinkovou marmeládu. Necháme vychladit.
  • 2
    Nyní si připravíme těsto – smícháme mouku, prášek do pečiva, povolený tuk, třtinový cukr a pomerančovou kůru. Zalijeme mlékem a vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na obdélník o hranách 22 x 25 cm.
  • 3
    Těsto potřeme brusinkovou směsí – necháme 2 cm okraje. Zarolujeme (okraje potřeme vodou, aby se slepily).
  • 4
    Vaříme na páře zabalené v pečícím papíru nebo sáčku asi 75 minut. Před vybalením necháme odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.