Brusinky nakládané s hruškami a jablky
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrusinky
- 1kilogramJablka
- 1kilogramHrušky
- 1kilogramCukr krystal
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusSkořice celá
- 1kusCitrony
- 4lžíceRum
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
78 g
Postup přípravy
- 1Brusinky očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrojíme na čtvrtinky. Hrušky rovněž oloupeme a bez jádřinců pokrájíme na čtvrtky.
- 2Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a sebereme pěnu vytvořenou na povrchu. Do vroucího nálevu vložíme jablka, krátce povaříme a vyjmeme děrovanou naběračkou. Stejným způsobem povaříme hrušky a odložíme zvlášť. Nakonec v sirupu cca 5 minut vaříme brusinky. Po jejich vyjmutí vložíme do vody skořici a také krátce povaříme.
- 3Připravená jablka, hrušky a brusinky skládáme střídavě po vrstvách do sklenic, do každé přidáme 1 kolečko citronu. Zalijeme vroucím sirupem a každou skleničku zakápneme 1 lžící rumu. Uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uchováme na temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.