Brusinky nakládané s hruškami a jablky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
5 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brusinky očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrojíme na čtvrtinky. Hrušky rovněž oloupeme a bez jádřinců pokrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a sebereme pěnu vytvořenou na povrchu. Do vroucího nálevu vložíme jablka, krátce povaříme a vyjmeme děrovanou naběračkou. Stejným způsobem povaříme hrušky a odložíme zvlášť. Nakonec v sirupu cca 5 minut vaříme brusinky. Po jejich vyjmutí vložíme do vody skořici a také krátce povaříme.
  • 3
    Připravená jablka, hrušky a brusinky skládáme střídavě po vrstvách do sklenic, do každé přidáme 1 kolečko citronu. Zalijeme vroucím sirupem a každou skleničku zakápneme 1 lžící rumu. Uzavřeme a necháme vychladnout zabalené v dece. Uchováme na temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.