Bubáci

30 min.

Ingredience

    • 500gramůSušené švestky
    • 100gramůMandle
    • 2kusyVejce slepičí
    • 75gramůMouka pšeničná hladká
    • 100mililitrůVíno bílé
    • 1špetkaSůl
    • 100gramůCukr moučkový
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 10lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
56 g
Cukr
33 g
Vápník
102 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodou propláchneme švestky a necháme je asi 60 minut odležet a navlhnout. Pak z nich vymáčkneme pecky a nahradíme je mandlemi.
  • 2
    Z vajec, vína, mléka, cukru, soli a mouky vyšleháme řídké těstíčko.
  • 3
    V něm připravené švestky postupně obalíme a v rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.