Bubáci
30 min.
Ingredience
- 500gramůSušené švestky
- 100gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 75gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr moučkový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 10lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
56 g
Cukr
33 g
Vápník
102 mg
Postup přípravy
- 1Vodou propláchneme švestky a necháme je asi 60 minut odležet a navlhnout. Pak z nich vymáčkneme pecky a nahradíme je mandlemi.
- 2Z vajec, vína, mléka, cukru, soli a mouky vyšleháme řídké těstíčko.
- 3V něm připravené švestky postupně obalíme a v rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.