Bublanina s mandlovými lupínky a malinami
45 min.
Ingredience
- 500gramůMaliny
- 250gramůCukr krupice
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
- 12gramůCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka polohrubá
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
23 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 150g hrubé mouky, 75g másla a 75g moučkového cukru. Vypracujeme drobenku, do které přimícháme mandlové lupínky. Necháme v chladu odležet.
- 2Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vanilinový cukr smícháme s krupicovým cukrem, rozmícháme s vejci, citronovou šťávou a kůrou. Pečlivě promícháme do vzniknutí husté pěny, poté přilijeme smetanu a po částech přisypeme mouku a prášek do pečiva.
- 3Těsto nalijeme na vymazaný plech, posypeme malinami a mandlovou drobenkou. Pečeme při 180°C 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.