Bublanina se švestkami
60 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 110gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 500gramůŠvestky
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na plech
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo s krupicovým cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a zašleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s moukou, kypřicím práškem a škrobem přidáme k máslové směsi. Vše opatrně smícháme.
- 2Připravené těsto nalijeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Poklademe ovocem – polovinami švestek. ale třeba i meruněk, (nakonec můžeme ještě posypat drobenkou.)
- 3Bublaninu pečeme při 180°C 30-40 minut, podle výšky těsta. Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.