Bublanina z kompotu
70 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 350gramůMouka polohrubá
- 25gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCitronová kůra
- 200mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůVoda pitná
- 500gramůKompot meruňkový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy přisypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, přilijeme olej, vodu, nakonec přimícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat. Těsto vložíme do tukem vymazaného pekáče, poházíme ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.