Bublanina z kompotu

70 min.
Slovensko

Ingredience

    • 6kusůVejce slepičí
    • 250gramůCukr moučkový
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 25gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 20gramůCitronová kůra
    • 200mililitrůOlej slunečnicový
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 500gramůKompot meruňkový
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy přisypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, strouhanou citronovou kůru, přilijeme olej, vodu, nakonec přimícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat. Těsto vložíme do tukem vymazaného pekáče, poházíme ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 40 minut, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.