Bublanina z nastaveného piškotu
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 5lžicVoda pitná
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1kilogramTřešně
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
937 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V míse našleháme žloutky s horkou vodou a třetinou cukru.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj zbylý cukr, potom žloutky a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou.
- 3Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe třešněmi (nebo jiným ovocem).
- 4Bublaninu pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 23. 2. 2017
Bublanina z nastaveného piškotu
Dělala jsem bublaninu podle tohoto receptu, ale vůbec se nepovedla. Těsto bylo krásně nadýchané, ale při pečení spadlo. Místo třešní jsem použila meruňky, stačilo poloviční množství. Hrubou mouku jsem nikdy do piškotového těsta nepoužívala a chtěla jsem to vyzkoušet.😠