Bublanina z olejového těsta s borůvkami
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 10lžicOlej slunečnicový
- 10lžicVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 0,5litrBorůvky
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 3V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
- 4Těsto nalijeme na pečicí papír v plechu s vyššími okraji, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 5Upečené posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme teplé nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 11. 2015
Bublanina z olejového těsta s borůvkami
Tuto bublaninu jsem pekla na hlubokém plechu s okraji, ingredience jsem měla na 12 porcí. Z ovoce jsem použila lesní směs drobného ovoce, nejen borůvek. Pokud bych měla tuto bublaninu ohodnotit známkou jak ve škole, tak by to byla známka 3 - .😬 Podle jiného receptu, taky s přidáním oleje, mám bublaninu nachýchanější a je tam jednodušší postup, kdy se šlehají celá vajíčka s cukrem. Dám ale palec nahoru, protože někdo jiný může mít jiný názor.