Bublanina z olejového těsta s meruňkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • 2
    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, poté k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
  • 3
    Těsto nalijeme na pečící papír v plechu s vyššími okraji, rozložíme na něj půlky meruněk slupkou nahoru a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
  • 4
    Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.