Bublanina z olejového těsta s meruňkami
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 10lžicOlej slunečnicový
- 10lžicVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 0,5kilogramMeruňky
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 2V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, poté k nim přimícháme olej, horkou vodu, polohrubou mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
- 3Těsto nalijeme na pečící papír v plechu s vyššími okraji, rozložíme na něj půlky meruněk slupkou nahoru a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 4Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.