Bublanina z olejového těsta s třešněmi
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 10lžicOlej slunečnicový
- 10lžicVoda pitná
- 200gramůMouka polohrubá
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 0,5kilogramTřešně
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je zlehka obalíme v mouce.
- 2Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 3V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
- 4Plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem a na něj nalijeme těsto. Na těsto rozložíme třešně poprášené moukou a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
- 5Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.