Bůček v zelí

65 min.

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 6stroužkůČesnek
    • 1kusFeferony
    • 2lžičkyGrilovací koření
    • 1kusKapie
    • 0,5kilogramVepřový bok
    • 0,5kilogramZelí kysané
    • 1lžíceVepřové sádlo škvařené
    • 2dekagramyAnglická slanina
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
70 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
478 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, ke které přidáme kostičky cibule a papriky a necháme zesklovatět.
  • 2
    Přidáme bůček nakrájený na kostky a posypeme grilovacím kořením. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka.
  • 3
    Mezitím uvaříme v druhém hrnci doměkka kysané zelí.
  • 4
    Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku.
  • 5
    Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem a ještě chvíli povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.