Buchta fešák

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Náplň
    • 250gramůTvaroh měkký
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 0,5baleníPudinkový prášek - vanilkový
    • 1kusVejce slepičí
  • Těsto
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 2gramyCukr moučkový
    • 200mililitrůOlej rostlinný
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceKakao
    • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme všechny suroviny na těsto. Těsto vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
  • 2
    Připravíme náplň: Tvaroh rozmícháme s vejcem, pudinkovým práškem a cukrem. Přilijeme tolik mléka, aby vznikl hladký krém.
  • 3
    Náplň vlijeme na těsto a vidličkou nebo vařečkou ji s těstem promícháme, aby vznikl pěkný vlnkovaný vzor.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Buchta fešák
Fajn velká buchta, cením si rychlé přípravy, jen bych asi příště dala dvojitou dávku tvarohu. Hodnotím ale kladně.