Buchta fešák
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůTvaroh měkký
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceCukr moučkový
- 0,5baleníPudinkový prášek - vanilkový
- 1kusVejce slepičí
- Těsto
- 400gramůMouka polohrubá
- 2gramyCukr moučkový
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceKakao
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme všechny suroviny na těsto. Těsto vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
- 2Připravíme náplň: Tvaroh rozmícháme s vejcem, pudinkovým práškem a cukrem. Přilijeme tolik mléka, aby vznikl hladký krém.
- 3Náplň vlijeme na těsto a vidličkou nebo vařečkou ji s těstem promícháme, aby vznikl pěkný vlnkovaný vzor.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 30. 9. 2015
Buchta fešák
Fajn velká buchta, cením si rychlé přípravy, jen bych asi příště dala dvojitou dávku tvarohu. Hodnotím ale kladně.