Buchta Himaláje

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • Náplň
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 200gramůCukr moučkový
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 1baleníPudinkový prášek - vanilkový
    • 2kusyVejce slepičí
  • Těsto
    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 250gramůCukr krupice
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 150mililitrůOlej rostlinný
    • 2lžíceKakao
    • 1baleníKypřicí prášek do pečiva
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a přidáme ostatní suroviny určené na těsto. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Větší polovinu těsta vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Potom připravíme náplň: Moučkový cukr vyšleháme s vejci, přidáme tvaroh, mléko a pudinkový prášek.
  • 4
    Náplň klademe na těsto lžící, aby se při pečení nepropadla ke dnu. Nakonec vše přelijeme zbylým těstem.
  • 5
    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.